top of page

La teva prioritat: escoltar el teu cos

“Sembla que tot està bé, calmat, controlat. De sobte... sento taquicàrdia, em marejo, tinc un nus que no deixa passar bé l'aire que respiro. M'agafarà un atac! Vaig al metge i em diu que és ansietat. Però si no m'ha passat res en particular! I si és ansietat... Què pinta aquí ara?” Et sona? Aquesta situació no és gens estranya, perquè l'ansietat sembla que ens ve a saludar quan menys l'esperem. Ens pot visitar en forma de sensacions corporals, de pors, crispació, tristesa, pensaments molestos... té un ampli i desagradable ventall. Però, realment, l'ansietat no ens avisa? Error, sí que ens avisa, però no li solem parar atenció, perquè no donem espai a viure atents i en calma en aquest món accelerat on estem. No tenim temps per això: però, és qüestió de prioritats.

Si no vius en el moment present, no pots estar atent als senyals que t'envia l'ansietat. Per això, la pràctica regular de Mindfulness en situacions de la vida diària t'ajudarà a viure d'una manera més pausada i conscient.

Saps de què es tracta? Primer, és important que sàpigues que NO es tracta de deixar la ment en blanc. Amb la pràctica del Mindfulness aconseguim estar en present ja que utilitzem tots els nostres sentits per viure determinada situació. Et proposo un experiment: la dutxa conscient. Consisteix a regalar-te un temps per a tu, per al teu benestar. I com es fa?


  • Per a aquesta pràctica, necessites uns 10-15 minuts lliures, encara que et recomano que no estiguis pendent del rellotge, això és important.

  • Fica't a la dutxa, obre l'aigua i tanca els teus ulls: així la resta dels teus sentits estaran més desperts.

  • Dutxa't així i nota-ho: nota l'aigua relliscar per la teva pell, nota la seva temperatura, l'olor del xampú, sent els teus dits fer massatges al teu cap i al teu cos, sense pressa.

  • Centra't en el que vius per uns minuts, concedeix-te aquest regal i gaudeix-lo.
Aquest és només un exemple, pots practicar Mindfulness moltes vegades més: prenent un cafè, passejant per la muntanya, pel carrer, menjant una pizza, tenint relacions sexuals, cuinant... conforme vagis incorporant el Mindfulness a la teva vida, més conscient seràs del que et passa i sabràs què necessita el teu cos.

Invertir aquests minuts cada dia en tu, és el millor regal que et pots fer. Si et dones aquest temps, estaràs millor amb tu i amb els altres. Troba un moment per a tu.


Emma Pascual Herrera

Psicòloga col. 21595

www.emmapascual.com


Il·lustració realizada per Luis Albert Nieves (Instagram: @luisalbertdraws)


Publicat en castellà: 9 novembre 2020

Traduït al català: 8 març 2022

Комментарии


bottom of page